Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2012. október 25., csütörtök

5. kép a Mariazelli zarándoklaton



5. kép Alpesi idill Mariazell közeléből

Vezesd, ó, Krisztus, az ifjúságot igazságban, hogy ne hagyják magukat tévútra vezetni új bálványok által, mint amilyen a magamutogató fogyasztás, a mindenáron való jólét, az erkölcsi lazaság, vagy az erőszakos tiltakozás. Hadd éljék meg inkább a te üzenetedet örömben, mely a nyolc boldogság üzenete, az isteni és felebaráti szeretet üzenete, az erkölcsi elkötelezettség üzenete a társadalom hiteles alakítása érdekében.
 
Ahogyan mi is zarándokok túl estünk a reggelin, úgy a hajnali párában, a tiszta hegyi legelőn éppen a szarvas jószágok is a reggelijüket fogyasszák el, hogy a tejüket kifejve, akár milka csokit is készíthessenek belőle. A táj egyébként roppant békét és idillt áraszt magából, a hegyek, az erdők, az alpesi legelőn csendben legelésző gulya ebben a magasságban ritka levegőn mindenképpen figyelemre méltó. Ez egy városi ember számára tökéletes kikapcsolódás, de lassan nekünk Magyar vidéki emberek számára is ritka látvány, hiszen nálunk már nem nagyon látni legelésző marha gulyát. Nincs kerítés, nincs villanypásztor, de úgy tűnik a képen, hogy a jószágok nem is nagyon akarnak menni innen sehová. Jó nekik itt lenni, itt a magasban, közel Istenhez, ahogy a zarándokoknak is igen jó megérkezni ide e szenthely közelébe.
 
Most segíts meg, Mária, Ó irgalmas Szűzanya!

Keservét a búnak, bajnak, eloszlatni van hatalmad. Hol már ember nem segíthet, a te erőd nem törik meg. Hő imáid gyermekidnek, nem, te soha nem veted meg. Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy Anya vagy. Most segíts meg, Mária, Ó irgalmas Szűzanya!


2012. október 22., hétfő

B év évközi 29. hetének hirdetései


B év Évközi 29. hetének hirdetései:
 
 
Vasárnap
16 órakor Rózsafüzér imádság és Litánia a Somosi Nagyboldogasszony-kápolnában.
 
 
Kedd
09 órakor zarándokok érkezése a Szent Vér Kegytemplomba, ahol szentmisét mutatnak be.
 
 
Szerda
17 órakor felajánló Szentmise az Egyházközség közös halottainak emlékére.
 
 
Vasárnap
10 órakor a Szent Mihály templomban évközi 30. vasárnapi szentmise.
16 órakor Rózsafüzér imádság és Litánia a Somosi Nagyboldogasszony-kápolnában.