Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2012. október 18., csütörtök

2. kép Mariazelli zarándoklaton



2. kép Az elsuhanó Ausztriai táj a buszból esőben.


Uram, tehozzád kiáltok, hallgass meg engem; figyelmezz imádságom hangjára, midőn tehozzád kiáltok: hallgass meg, Uram! Szálljon fel az én imádságom, mint a tömjénfüst a te színed elé, kezeimnek fölemelése esti áldozat gyanánt! Hallgass meg engem, Uram!
 
Az imádságra bizony szükségünk volt, nemcsak azért, mert ezért is indultunk el, hanem azért is, mert a nyolc órás autóbusz út, amely Bátától Mariazellig vezet bizony még fiatalok számára is megpróbáltatás, és ezen a zarándoklaton inkább idősebbek vettek részt. Több hetes előkészület után indultunk el úti célunk felé, ahol Mária várt ránk:
 
 Ó legszentebb, ó legkegyesebb,
édes Szűz Mária!
Szeretett Anya, érintetlen,
imádkozz, imádkozz érettünk!

Örömeid és sóhajaid
segítsenek minket, ó, Mária!
Benned remélünk, hozzád kiáltunk,
imádkozz, imádkozz érettünk!
 
A péntek éjfélkori indulás a Bátai Egyházközség tagjai számára szólt. Értünk bonyhádi busz érkezett fedélzetén Erb József plébános atyával, aki a bonyhádi híveket vezette ezen a zarándoklaton. Természetesen a mi lelkivezetőnk is a buszon várt bennünket Sümegi József diakónus, iskolaigazgató személyében. Útitársaink szinte már a megszokott csapat az utóbbi időben több zarándoklaton is részt vettünk. A hajnal már Ausztriában ért bennünket az első pihenő után, amelyet még az egykori Magyar határ innenső oldalán töltöttünk el, egy kis pálinkázgatás kíséretében. A bennünket kísérő esős, párás idő nem vette el kedvét a zarándokoknak, hiszen mi ebben is Isten akaratát látjuk. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése