Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2019. január 23., szerda

Ferenc pápa úton Panama felé megemlékezett egy nemrég elhunyt orosz újságíróról



Ferenc pápa úton Panama felé megemlékezett egy nemrég elhunyt orosz újságíróról


Úton Panama felé, a repülőn, január 23-án a Szentatya üdvözölte a vele utazó újságírókat, és megemlékezett az oroszországi TASZSZ hírügynökség nemrég elhunyt tudósítójáról.


Alekszej Bukalov, a TASZSZ hírügynökség római tudósítója a pápai utak veteránja volt, a legutóbbin is részt vett még. December 28-án hunyt el, 78 évesen.
Ferenc pápa a repülőn vele utazó újságírókat köszöntve, és előre megköszönve nekik azt az intenzív munkát, amit Panamában végeznek majd, megemlékezett az orosz újságíróról: „Ez az első alkalom, hogy hiányzik egyik kollégátok, akit nagyon kedveltem, Alekszej Bukalov, a TASZSZ hírügynökségtől. Nagyon emberséges volt, olyan humanizmus jellemezte, amely nem fél a legalacsonyabb emberi és a legmagasabb isteni dimenziótól sem. Képes volt Dosztojevszkij-stílusú összegzéseket készíteni.”
Ezt követően a Szentatya azt kérte, hogy rövid csenddel emlékezzenek az elhunytra, majd elimádkozták a Miatyánkot.
Az újságírók tapssal üdvözölték a megemlékezést.
A köszöntőszavak előtt Mauricio Rueda Belz prelátus, a pápai utak szervezője bemutatta Alessandro Gisottit, a Szentszék Sajtótermének ideiglenes igazgatóját, akinek ez az első útja ebben a pozíciójában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése