Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2015. szeptember 8., kedd

XVI. Benedek szívében hordozza a migránsok és menekültek tragédiáját



XVI. Benedek szívében hordozza a migránsok és menekültek tragédiáját, és imádkozik értük – osztotta meg a hívekkel Georg Gänswein érsek, az emeritus pápa titkára a szeptember 6-án Anconában bemutatott szentmise után. A Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége tájékoztat.


Az olaszországi Ancona San Ciriaco-templomában celebrált szentmise után Georg Gänswein, a Pápai Ház prefektusa és az emeritus pápa titkára elmondta a híveknek, hogy XVI. Benedek nagy figyelemmel követi a menekültekkel kapcsolatos híreket, eseményeket.

Gänswein érsek a hagyományos tengerünnep (festa del mare) alkalmából érkezett a kikötővárosba. „Sajnos sokaknak a tenger lett a sírjuk, holott hídnak kellene lennie. Nem határnak kellene tekinteni: hisz összeköti az országokat és kontinenseket egymással. Ha bajok vannak az egyik országban vagy kontinensen, a szemközti partnak ott kellene állnia, hogy segítsen” – fogalmazott az érsek.

Az ünnepi szentmisében külön imádkoztak a számtalan migránsért és menekültért, akik az erőszak és az éhség elől menekülve a tengerben lelték halálukat.
„Nehéz és válságos időket élünk – mondta a homíliában Georg Gänswein –, és egy olyan társadalomban, mely egyre könyörtelenebb, és néha embertelen. (…) Meg kell találnunk az utakat, melyeken át visszanyerhetjük a reményt és a derűt, amely abból fakad, hogy tudjuk, Isten jelen van közöttünk.”

Georg Gänswein arra buzdította a híveket, ne zárkózzanak magukba, hanem fedezzék fel újra az igazságosságot, a könyörületet, az őszinteséget és a valódi szeretetre való képességet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése