Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2018. március 31., szombat

II. Tawadrosz egyiptomi kopt pátriárka húsvéti jókívánságai Ferenc pápának



II. Tawadrosz egyiptomi kopt pátriárka húsvéti jókívánságai Ferenc pápának


II. Tawadrosz, a kopt ortodox egyház vezetője, alexandriai pátriárka videoüzenetet küldött Ferenc pápának húsvéti jókívánságaival. A felvételt a SIR olasz katolikus hírügynökség rögzítette.


„Ferenc pápa, Krisztus feltámadott, valóban feltámadott! Áldott húsvétot kívánok Önnek! Ezen az ünnepen örülünk, mert Jézus Krisztus feltámadt és legyőzte a halált. A halál legyőzése után a keresztet az élet keresztjévé tette, ami az üdvösség az egész emberiség számára” – fogalmaz az üzenetben II. Tawadrosz.
„Áldott húsvétot, Szentatya! Kívánom, hogy legyen jó az egészsége és legyen boldog. Mindig szükségem van az imáira értünk.” A kopt pátriárka kifejezte jókívánságait Ferenc pápának péteri szolgálata megkezdésének 5. évfordulója alkalmából is: „Szentatya, örömmel közvetítem ezt az üzenetet Egyiptom földjéről. Jókívánságaimat küldöm megválasztása ötödik évfordulójára.”

II. Tawadrosz örömmel emlékezik vissza 2013 májusi római látogatására, amelyet két hónappal székfoglalását követően tett a pápánál. „Nagyon szép volt. Eltöltött bennünket a Szentlélek. Bízom imáiban, amelyeket értünk mond és mi is mindig megemlékezünk Önről imáinkban. Az Úr áldja meg szolgálatát, küldetését, egészségét és adjon hosszú életet Önnek” – mondja üzenetében az egyiptomi egyházi vezető.
Az ortodox egyházak a katolikushoz képest egy héttel később, április 8-án, vasárnap ünneplik a húsvétot, a Juliánusz-naptár szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése