Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2016. január 30., szombat

Az Eucharisztikus Világkongresszus hetedik napja



Az Eucharisztikus Világkongresszus hetedik napja


Az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hetedik napjáról, január 30-áról Török Csaba helyszíni tudósítását olvashatják.


Az utolsó munkanapon reggel a laudest Angel Lagdameo püspök vezette. Ezt – egy rövid, vallásos témájú bemutató után – a szombati nap főelőadása, Timothy Dolan New York-i bíboros, érsek katekézise követte, amelynek témája ez volt: Az Eucharisztia és Mária. A főpap a teológia és a lelkiség szempontjából világította meg azt a szoros és mély kapcsolatot, amely az Istenanya és az Oltáriszentségben jelen lévő Fia között fennáll. Ez a kötődés szép kifejezést nyer az imádságban, az egyház szertartásaiban, de a népi vallásosságban is.

Ezután a Thaiföldről érkezett Sarindhorn Mativachranon kapta meg a szót. A politikai, gazdasági nehézségektől és természeti csapásoktól erősen terhelt távol-keleti országból érkezett hölgy tanúságtételében arról beszélt, hogyan lehet nem egyszerűen csak túlélni, de sikereket is elérni és előrehaladni a hit segítségével a legrosszabb körülmények között is.

Lévén hogy a napi szentmisére délután került sor, a délelőttben helyet kapott még egy előadás. Cyril Alexrod atya és Ralph testvér azzal a kérdéssel foglalkoztak, milyen módon lehet lelkipásztori gondoskodással fordulni a siketek, a vakok, a fogyatékkal élők felé.
Az ebédszünetet követően a megkezdett tematika folytatódott. Stephanie Authier és Matthew Hysell testvér előadásának a következő volt a címe: Siket katolikusok, vezetők és tanítók. Ezután Charlie Dittmeier és Min Seo Park szerzetestestvérek számoltak be a délkelet-ázsiai siketmisszióról és -szolgálatról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése