Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2017. február 3., péntek

A remény jele.



A nép emlékezetében Dávid király mint Isten embere élt tovább. Sirák fiának könyve hőstettei és vallásossága miatt dicséri Dávidot. Góliáttal szemben nem a maga erejére, hanem Isten segítségére támaszkodott. Amikor Uriás feleségét elcsábította, Dávid őszinte bűnbánatot tartott. Megvallotta vétkét, és bocsánatot nyert. Teremtőjét egész szívvel szerette, ezért szerzett a templomi istentisztelet számára zsoltárokat. Ő kapta az ígéretet, miszerint királyi trónját Isten örök időkre megszilárdítja. Később, amikor a zsidóság elvesztette politikai hatalmát, Dávid a vallásosság példaképe és a remény jele lett. Mi, az Újszövetség népe, már a Dávidnak tett ígéretek beteljesedését látjuk, ezért idézzük fel az ő alakját.
Isten örök szeretetében gyermekeivé fogadott minket, és úgy akarta, hogy megtestesült Szent Fia életének részesei legyünk. Így a szenvedés különleges értelmet kap, mert Isten fiainak dicsőségét szerzi meg.
Urunk, Jézus Krisztus! Te megígérted, hogy a Benned hívőket jelek és csodák kísérik. Kérünk, Szent Balázs közbenjárására engedd megéreznünk ajándékozó jóságodat, és erősítsd testi-lelki egészségünket. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése