Dr. Udvardy György püspök

Dr. Udvardy György püspök
Pécsi Egyházmegye

2017. február 2., csütörtök

A szalézi rendfőnök üzenete a fiatalokhoz Don Bosco ünnepén



A szalézi rendfőnök üzenete a fiatalokhoz Don Bosco ünnepén

Az ifjúság szentjének ünnepén, január 31-én a szalézi rendfőnök, Don Bosco mindenkori utóda levelet küld a Szalézi Család valamennyi fiataljának.

„Kedves fiatalok, arra hívlak benneteket, hogy legyetek bátrak. Azt kérem, hogy legyen erőtök szembemenni az árral, amikor a szívetek mélyén megszólal a hívás, hogy legyetek hűségesek önmagatokhoz és Jézushoz” – szól Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök idei üzenete.
Artime atya levele teljes összhangban van azzal, amit Ferenc pápa már számos alkalommal hangoztatott: „Kedves fiatalok, teljes bizalommal vagyok irántatok, és imádkozom értetek. Legyen bátorságotok az árral szemben úszni.” Mind a pápa, mind a rendfőnök tisztában van azzal, hogy ma a világnak szüksége van a fiatalokra. „Igény van a nagy eszmékre, amelyek a fiatalokra és a fiatalkori álmokra jellemzőek” – írja a rendfőnök.
Kapcsolatba szeretne lépni a világ minden táján élő fiatalokkal, akik életük egy részét a virtuális világban élik, ezért a levelet videoüzenet kíséri, amelyben ugyanazt az üzenetet közvetlen formában mondja el.
„Jézus valami jót és nagyot kér minden fiataltól” – írja a rendfőnök, majd arra buzdítja az ifjakat, hogy köteleződjenek el és legyenek nagylelkűek. Kalkuttai Szent Teréz szavaival így fogalmaz: „Szeretni és szolgálni, amíg fáj.”
Don Bosco ünnepén a szalézi rendfőnök arra is kéri a fiatalokat, hogy kísérjék el a hit és az emberi fejlődés útján azokat a kortársaikat, akik már fáradtak és csalódottak, akiknek nincsenek álmaik és reményeik, és akiknek szükségük van az ő tanúságukra.
A rendfőnök levele elérhető a Don Bosco Szalézi Társasága nemzetközi honlapján, a videoüzenet többnyelvű feliratos változatban az ANS YouTube-csatornáján látható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése